Endüstriyel
Tasarım Akımı

İlk olarak 1950’li yıllarda New York’ta terk edilmiş depo ve fabrikaların, sanatçıların işleri için kullanabilecekleri stüdyolara dönüştürülmesi ile ortaya çıkmıştır.

Endüstriyel tarz; üretime, mekanik yaratıcılığa odaklanan, işlenmemiş ve bitmemiş iç mekanlar sunarak, modern hangar hissini evinize yansıtabilecek etkili bir geri dönüş tasarım tarzıdır. Endüstriyel iç mekan tasarımı, genellikle gizlemeye çalıştığımız yapı malzemelerini odak noktası haline getirerek sergiler. Hem ham ve bitmemiş bir görünümü hem de modern bir dili buluşturabilir. Gerek standart apartman dairelerinden loft dairelere, gerek üçüncü dalga kahve dükkanlarından tasarım otellere ve stüdyolara kadar pek çok farklı mekanda tercih edilmektedir.
Duvarlar & Yapı:
Açık tuğlalar, betonarme, çelik kirişler veya kolonlar, paslanmaz çelik ve bitmemiş ahşap, yüksek tavan ile birlikte endüstriyel iç tasarım stili için iyi çalışır!

Renk:
Renk paletiniz açık parlak ve koyu renklere yönlendirmelidir; bunun yerine, alanınızı doldurmak için sıcak, nötr tonları aramalısınız. Renk paletinize gerçekten otantik bir endüstriyel görünüm için kullanılan hammaddelerin eşlik etmesine izin verin. Gri tonları ve tonları net ve temiz bir görünüm kazandırmak için beyazla karıştırıldığında iyi çalışır.
Döşeme:
Bir zeminde endüstriyel bir stil için en çok kullanılan seçenek cilalanmış betondur. Kaba ve yamalı olabilir. Timber & Stone döşeme, tesisinizde endüstriyel bir görünüm elde etmenize yardımcı olacak iyi bir seçenektir.

Aydınlatma:
Metal kaplamalı bağlantısız zemin lambaları, Endüstriyel görünüm için mükemmel bir ışık kaynağıdır. Alanınıza birkaç sarkıt lamba da eklemeye çalışabilirsiniz!

Mobilya ve Dekor:
Endüstriyel aksan ve sanat eserleriyle birlikte kullanılabilecek geniş konforlu koltuk ve saçılma yastıklarını bulmalısınız. Endüstriyel duvar tasarımı, odanıza bir renk çizgisi eklemek için büyük bir veya iki soyut sanat veya fotoğraf parçasını içermelidir! Bitkiler ayrıca ortamınıza renk ve hayat katacaktır, bu nedenle ev iç mekanınız için birkaç büyük yapraklı bitki ve bazı önemli saksılar da arayabilirsiniz!​​​​​​​
El Yapımı Dekorasyon:
Dekorasyon için kullanacağımız parçaların büyük bir kısmını el yapımı bir şekilde kendimiz imal etmeyi düşünüyoruz, bit pazarlarından ve hurdacılardan alacağımız eski motosiklet parçalarını, metal boru ve far kafeslerini temizleyerek, parlatarak, gerekirse boyasını yenileyerek, ışıklandırıp bir dekorasyon ürünü haline getiriyoruz.Aşağıdaki galeride örnekleri inceleyebilirsiniz.


3D Çizim:
Fikir vermesi açısından dijital ortamda hazırlanan 3D mekan çizimi bu şekilde.
*Kullanılan bütün materyeller, mobilyalar ve dekorasyon & temsilidir.
​​​​​​​
Back to Top